Els ‘pregoners’ anticipen la Magdalena

13/02/2018

Els ‘pregoners’ anticipen la Magdalena

Salvador Ramos i Juan Cabello reciten els versos amb els quals anunciaran les festes en nom de l'alcaldessa

Els ‘pregoners’ de la Magdalena han demostrat hui les qualitats que els fan mereixedors de la tasca d'anunciar les festes a la ciutat en nom de l'alcaldessa. L'acte de presentació, celebrat en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló, ha congregat a desenes de membres de les entitats festives, així com a representants de la Corporació municipal, de la Junta de Festes i del Patronat Municipal de Festes. A tot ells, l'alcaldessa, Amparo Marco, ha reconegut els esforços per engrandir les festes.

Marco, ha felicitat a Salvador Ramos i Juan Cabello, encarregats enguany de cantar els ‘pregons’ de Bernat Artola i Vicent Pau i Serra. “Aquest reconeixement és una prova més de gratitud pel treball ben fet, per la vostra trajectòria i per les vostres mostres d'estima cap a les nostres festes”, ha afirmat l'alcaldessa, qui ha destacat el castellonerisme de tots dos.

“La ciutat no són només els seus carrers, els seus monuments històrics, els edificis. Castelló és, sobretot, la seua gent. I hui, en aquest saló de plens, que representa la casa de la democràcia de totes i tots, tornem a renovar el compromís municipal amb aquest objectiu: dignificar el que és nostre”, ha afegit. “Les festes tenen molt a veure amb les nostres conviccions més identitàries, és aqueix orgull de genealogia del que parla Bernat Artola en el seu Pregó, en el nostre Pregó”.

Amb emoció i solemnitat, els nous pregoners han recitat els versos del Pregó. “Açò ja ha començat, les vostres veus han apel·lat avui als nostres sentiments més profunds de pertinença i d'estima per les nostres tradicions, les nostres festes i també pel futur comú del nostre poble”, ha destacat a alcaldessa en l'acte de presentació.

Salvador Ramos Pardo (Castelló, 1952) serà el pregoner de les festes de la Magdalena 2018. Ramos, jubilat de Caixa Castelló, és soci fundador de la Colla El Pixaví, amb la qual ha sigut un dels promotors de la Tornà de la Romeria de les Canyes, en la qual participa com cantor, de la popular Pujada al Fadrí i de les festes de Sant Roc de Canet. A més, està vinculat al Betlem de la Pigà i també forma part de la Confraria de la Sang, de la qual va ser majoral llaurador entre 1980 i 1985, així com a les festes de Sant Fèlix de Cantalici, de la qual va ser clavari en 1986.

Juan Cabello Pérez (Castelló, 2007) serà el pregoner infantil de les Festes de la Magdalena 2018. Estudia al CEIP Isabel Ferrer, rep classes de llenguatge musical en l'escola Mondo Rítmic i juga a pilota valenciana en l’Escola de Pilota Valenciana de Castelló. Ha sigut president infantil de la comissió de la Gaiata Farola-Ravalet, en la qual participa des de fa ja uns anys, després d'haver participat activament també en la comissió infantil de la Gaiata El Toll. El nou pregoner infantil és aficionat al tabal, que ha après a tocar en l'associació cultural La Nova Escola.

“Estic segura que sereu dos pregoners que complireu amb la vostra missió amb molta dignitat, amb molt d'orgull i amb un sentiment profund d'agraïment i d'estima pel vostre poble. És el sentiment que les vostres famílies han sembrat als vostres cors i que enguany posareu al servei del vostre poble”. “Ens sentim molt orgullosos i orgulloses del nostre llegat històric i per açò us cride a dignificar-ho, gaudir-ho i donar-ho a conèixer encara més”, ha conclòs.

Compartir